Kom genieten in Le Marche.

Agriturismo "Camping Le Marche & Villa Ti Amo" is een prachtig ruime vakantiecamping, gelegen in het hart van Le Marche, Italië, ook wel bekend als het nieuwe Toscane en om zijn ongerepte schoonheid. De camping ligt aan een stille landweg, 1km van de het heuveldorp Gualdo, met zijn imposante watertoren, oude kerken en kronkelige straatjes, waar een gevoel van lang vervlogen tijden nog steeds de overhand heeft.

De camping biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap, op de historische stad San Ginesio en op het majestueuze Sibillini gebergte. Op een heldere dag, is het mogelijk om de Monte Conero aan de kust te zien.

De camping ligt op een uitgestrekt terrein van 4,5 Ha, waar zich een grote tuin met zwembad en privé bossen bevinden, waar nog herten en wilde zwijnen rond zwerven.

U vindt er ook een privé kapel gewijd aan de heilige Madonna.

Tijdens de zomer vindt er een verscheidenheid aan lokale “sagras” (festivals) plaats, met elke stad zijn eigen ambachten en lekkernijen. Vaak zijn er spelletjes, muziek en dans, die zorgen voor een zeer aangenaam en, inderdaad, goedkoop avondje uit. Le Marche heeft historische, artistieke en muzikale banden en er zijn tal van bezienswaardigheden op minder dan een uur rijden van Agriturismo "Camping Le Marche & Villa Ti Amo".

Sarnano (10 min.) is het dorp wat het meest dichtbij Gualdo ligt, een prachtig bewaard gebleven citadel, met een prachtig historisch centrum. Hier bevindt zich de Spa van San Giacomo met haar therapeutische bronwater en beauty farm. Elke donderdag is er markt, met een verscheidenheid aan kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en levensmiddelen.

Macerata (30 minuten) is de hoofdstad van de provincie. Deze stad van 40.000 inwoners heeft een werkelijk prachtig openlucht theater, het Sferisterio wat bekend staat om zijn zomeroperaseizoen, een ervaring om niet te missen. Deze stad is zeker een bezoek waard.